NM for jenter og kvinner på Karmøy ble avholdt helgen 9-11 februar og ble arrangert av Haugaland Sjakklubb og Haugaland Sjakklubb Ungdom. Det var god deltakelse i turneringen med spillere og representanter fra hele sjakknorge. NM for jenter er et sted der nye vennskap dannes, minner skapes, og generasjoner møtes. Fra Lørenskog Sjakklubb deltok Thea Alexandra Homtako og Chloe Elisabeth Homtako. . I Karmøy skulle Thea og Chloe måle krefter mot Norges beste jentespillere. Det var et spennende mesterskap og særlig i Chloe sin klasse var det spenning til siste slutt.

Thea er Norgesmester for jenter i mikroputt og tar sin andre strake NM-tittel

Thea som vant NM tittelen i mikroputt i 2023 skulle forsvare tittelen sin.  Hun håndterte presset og innfridde med 5,5/6 poeng. Hun spilte remis første dagen, og vant alle sine resterende partier på lørdag og søndag. Dermed tar Thea sin andre strake NM-tittel. Thea har for øvrig fra før en bronsemedalje fra NM for Ungdom i mikroputtklassen.

Chloe tar bronse i Lilleputt og vinner også pokal for skjønnhetsparti

Det var stor spenning i Lilleputt før siste runde. Chloe hadde klart å slå forhåndsfavoritten Alina Shezhad  (1474) i femte runde. Før siste runde viste tabellen at top 3 hadde samme poengsum – alle hadde tapt ett parti hver og vunnet 4 og dermed stod alle med 4 poeng. Hvis alle vinner siste runde, skulle det hele avgjøres på kvalitetspoeng.

I siste runde etter å ha spilt nærmere 3,5 timer mot Alina, skulle Chloe spille nytt parti umiddelbart og hun trakk Heidi Yixuan Xu fra Greveløkka i siste runde. Heldigvis, etter samtaler med dommerne fikk hun 10 minutters pause. Dessverre ble det remis i siste runde og dermed ble det bronse for denne gangen. En liten opptur ble det da hun vant en pokal for et skjønnhetsparti.

Da var NM for kvinner over for denne gangen. Chloe og Thea tar med seg gull og bronse tilbake til Lørenskog. Vi gratulerer jentene med gode resultater og god innsats i Karmøy. Lørenskog Sjakklubb har en sterk jentegruppe og vi gleder oss til å følge med jentenes utvikling fremover.

Eliteklassen og resultatene i de øvrige klassene

I tittelen om Norgesmester for kvinner var det Sheila Barth Stanford fra Stjernen som tok seieren med 4/5 poeng. Sheila har representert Norge i 35 år og har over 140 landslagspartier på 13 OL og 4 EM. Hun har bidratt enormt mye til sjakknorge og er en inspirasjon for mange unge jenter. Det var gledelig at det var nettopp hun som ble Norgesmester. Lørenskog Sjakklubb gratulerer Sheila med NM-tittelen.

For mer informasjon om resultater i de øvrige klassene kan man lese mer på sjakkforbundets hjemmeside: https://www.sjakk.no/aktuelt/nm-for-jenter-og-kvinner-2024

Bergen sjakk har også skrevet en artikkel: https://bergensjakk.no/2024/02/12/nm-for-kvinner-og-jenter-2024-dag-3/

Avslutningsvis takker vi våre støttespillere som bidrar til at vi kan legge til rette for videreutvikling og satsning av jentesjakken i Lørenskog.